Na het maken van een afspraak kunt u het intakeformulier downloaden of thuisgestuurd krijgen. Hierin wordt onder andere gevraagd naar uw klacht(en), medische voorgeschiedenis en algemene symptomen. Deze vragenlijst stuurt u terug en wordt aan het begin van het consult met u besproken.

Hierna volgt het Mesologisch onderzoek. Dit bevat de volgende onderdelen:

  • Pols- en tongdiagnostiek volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda,
  • Lichamelijk onderzoek (indien nodig onderzoek van bijvoorbeeld gewrichten, huid en organen),
  • Meting van lichaamsfuncties d.m.v. Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD).

Bij de EFD worden 80 tot 100 punten op handen en voeten gemeten. Er wordt gebruik gemaakt van een meetapparaat, een handelektrode en een meetgriffel (geen naalden). Dit onderzoek voelt u niet of nauwelijks. Er kunnen diverse testen worden toegevoegd zoals het meten van opname en eventuele tekorten aan vitaminen en mineralen en het meten en uittesten van hormonen en enzymen.
Na het verzamelen en interpreteren van alle onderzoeksgegevens, worden de resultaten van het onderzoek met u doorgesproken en wordt aan u een therapieplan voorgesteld. Een Mesologisch therapieplan kan bestaan uit een individueel voedings- en/of leefadvies en het adviseren van Chinese of Ayurvedische kruiden, homeopathische middelen en/of orthomoleculaire supplementen, zoals vitamines en mineralen.

Ook is het mogelijk dat u verwezen wordt naar bijvoorbeeld uw reguliere arts, een specialist, een osteopaat, of andere discipline in de gezondheidszorg.

Een eerste consult duurt 5 kwartier tot anderhalf uur en na ongeveer 6 weken volgt een afspraak voor controle. Een vervolgconsult duurt een uur.