Kosten en vergoedingen voor Mesologie

De kosten voor een Mesologieconsult bedragen € 100,00.

Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt het eigen vergoedingenbeleid ten opzichte van de verschillende alternatieve en complementaire geneeswijzen. De leden van de verzekeringscommissie van de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM) gaan persoonlijk naar de maatschappijen toe om contacten te leggen en om Mesologie vergoed te krijgen. Ook de Consumentenbond is op dit vlak druk bezig met de verzekeringsmaatschappijen. Steeds meer verzekeringen vergoeden geheel of gedeeltelijk een Mesologisch consult.

Voor bijna alle maatschappijen blijkt dat u een aanvullend pakket moet hebben om voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen. Overstappen naar een andere maatschappij kan in de regel tot 31 januari van het jaar (let op uitzonderingen).

Wilt u weten of ook uw verzekering het Mesologieconsult vergoedt, ga dan naar de uitgebreide lijst van verzekeringsmaatschappijen welke een Mesologisch consult geheel of gedeeltelijk vergoeden. U kunt ook contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij en informeren naar uw persoonlijke polisvoorwaarden.
Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Ik raad u aan om de vergoedingenrichtlijnen met betrekking tot uw maatschappij en uw polis voor de zekerheid van te voren na te vragen bij uw verzekeraar.

Om aan zoveel mogelijk eisen van de verschillende zorgverzekeraars te voldoen, heb ik me uitgebreid laten registreren. Ik ben lid van de NVVM en NRM, registratienummer 112 en lid van de RBCZ, registratienummer 406013R